Om Oss

NGL Energientreprenad AB är ett affärsområde i NGL Group AB som framförallt utvecklar och förädlar NGL Group:s kunskaper och kvalitet i sammansatta energiprojekt. Detta för att ta vara på konsolidering och de stordriftsfördelar vi får i projekten genom att samordna flera åtgärder vid samma tillfälle och av endast en installatör.
Vårt största fokus ligger i att utföra och optimera själva installationen, detta genom våra sammansatta energiprojekt som ni kan läsa mer om under Energientreprenad

Energientreprenad

Ta vara på stordriftsfördelarna av sammansatta installationspaket!

Genom NGL Group:s produkter och kompetsens, tillsammans med våra sammarbetspartner så kan NGL Energientreprenad förädla detta och sätta samman installationspaket och utforma detta till unika energiprojekt som är framtagna just för era behov. Vi ser till att till effektivisera varje tillträde genom att sätta samman rätt kompetens för varje projekt.

Våra energiprojekt ökar inte bara lönsamheten i montage och installation, utan genom unika och marknadslednade lösningar inom VVS så kan vi hjälpa er som fastighetsägare eller entreprenörer att energieffektivisera fastigheter, men även i större entreprenader där NGL Energientreprenad ansvarar för installationen i lägenheterna.

NGL Energientreprenad erbjuder kunden marknadsledande lösningar med unika paketeringar med bland annat vattenbesparande lösningar från NGL Stainless samt Vatten & Energiteknik, men även våra Injusteringar enligt EBmetoden, Optimal2 mm.

Utöver detta så samordnar vi även andra VVS lösningar med samarbetspartners inom ventilation, styr och regler. Vår katalogisering är alltid en grundsten i våra energiprojekt, detta för att dokumentation är a och o samt att vi är fastighetsägarens ögon i fastigheterna, ni kan läsa mer om detta under Katalogisering.

I NGL Energientreprenads sammansatta energiprojekt tillhandahålls alltid en sammansatt projektorganisation för kvalitetssäkring från början till slut.

 • Arbetsmiljösamordnare BAS-P/BAS-U
 • Projektledare
 • Arbetsledare
 • Energiingenjör
 • Konstruktörer

Katalogisering

Katalogisering
Katalogisering är ett verktyg för att fastighetsägaren skall få en fullständig dokumentation och underlag för underhåll och drift av de tekniska installationerna i lägenheterna. Katalogiseringen kombineras alltid med våra vattensparprodukter men kan med fördel även kombineras med andra tjänster och installationer. På så vis kan ni som kund få ut mer av investeringen genom att vi minskar besöken hos de boende, dvs 1+1=3.

Övriga tjänster att kombinera med katalogiseringen:
• Inventering & dokumentation av VVS-armaturer.
• Inventering av värmesystem.
• Kontroll av brandvarnare.
• Våtrumsbesiktning.
• Kontroll av frånluftsventilation.
• Inventering & dokumentation av vitvaror.
• IR-mätning av temperaturer på värmesystemet.
• Dokumentering gällande förutsättningarna för framtida installation av vattenmätning.
• Installation av temperaturgivare för konstant temperaturloggning.


Besiktning Om kunden så önskar kan vi utföra besiktningar där bland annat kontroll av ytbeläggningar och fuktmätning ingår. Detta presenteras sedan genom ett besiktningsprotokoll alternativt via datamedia. Självklart anpassas allt efter kundens önskemål.

Värmesystem

NGL Energientreprenad är metodneutralt och anpassar injusteringsmetoden utifrån kundens önskemål och framförallt fastighetens behov och förutsättningar, NGL Energientreprenad utför injustering av både värme-,kyl- och VVC-systemet. Detta för att säkerställa en optimal balans i fastigheten som är en förutsättning för ett energieffektivt distributionssystem.

• Systemet beräknas efter fastighetens förutsättningar.
• Förändringar i klimatskalet genom tex tilläggsisolering.
• Förändringar i produktionsanläggningen, tex värmepump.

EBmetoden
Optimal 2

Tappvattensystem

NGL Energientreprenad AB installerar produkter för vatten- och energibesparing. Vi installerar NGL Groups premiumprodukter NGL-Stainless samt NGL-HK som är framtagna med miljön i fokus och för att passa på alla förekommande blandare/armaturer från världens alla leverantörer. Genom att behålla och serva befintlig armatur kan vi värna om miljön och använda mindre material. Vi har tekniken och kompetensen att åtgärda och serva befintlig utrustning, eller att installera ny, såväl för toaletter som duschar, tvättställ och köksblandare. Med effektiv vattenbesparing kan du minska vattenförbrukningen med 15–30 procent utan att ge avkall på hyresgästernas komfort. Dessutom sparar du förstås in på energin som annars skulle ha värmt upp vattnet.

Vår Tappvarmvattenkartläggning som är standard i vår katalogisering är ett viktigt verktyg för fastighetsägaren i jakt på energiineffektiva VVC-system men framförallt legionellaproblematik. Utöver NGL Groups Premiumprodukter på vattenspar och blandare så offererar vi även andra tekniker och produkter, allt från Orbital system patenterade lösningar med ca 94% vattenbesparing, till enklare konstantflödesventiler.

Vattenbesparing

Vi installerar och utvecklar produkter för vatten- och energibesparing. Våra produkter är framtagna med miljön i fokus och för att passa på alla förekommande blandare/armaturer från världens alla leverantörer.

Genom att behålla och serva befintlig armatur kan vi värna om miljön och använda mindre material.

Vi har tekniken och kompetensen att åtgärda och serva befintlig utrustning, eller att installera ny, såväl för toaletter som duschar, tvättställ och köksblandare. Med effektiv vattenbesparing kan du minska vattenförbrukningen med 15–30 procent utan att ge avkall på hyresgästernas komfort. Dessutom sparar du förstås in på energin som annars skulle ha värmt upp vattnet.

Övrigt

Kontakt

För kontakt kring prisuppgift, offert eller övriga frågor:
Benny Lieberth
013-37 79 87/0705-59 19 13
benny.lieberth@nglteknik.se

Elements

Text

This is bold and this is strong. This is italic and this is emphasized. This is superscript text and this is subscript text. This is underlined and this is code: for (;;) { ... }. Finally, this is a link.


Heading Level 2

Heading Level 3

Heading Level 4

Heading Level 5
Heading Level 6

Blockquote

Fringilla nisl. Donec accumsan interdum nisi, quis tincidunt felis sagittis eget tempus euismod. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus vestibulum. Blandit adipiscing eu felis iaculis volutpat ac adipiscing accumsan faucibus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus lorem ipsum dolor sit amet nullam adipiscing eu felis.

Preformatted

i = 0;

while (!deck.isInOrder()) {
  print 'Iteration ' + i;
  deck.shuffle();
  i++;
}

print 'It took ' + i + ' iterations to sort the deck.';

Lists

Unordered

 • Dolor pulvinar etiam.
 • Sagittis adipiscing.
 • Felis enim feugiat.

Alternate

 • Dolor pulvinar etiam.
 • Sagittis adipiscing.
 • Felis enim feugiat.

Ordered

 1. Dolor pulvinar etiam.
 2. Etiam vel felis viverra.
 3. Felis enim feugiat.
 4. Dolor pulvinar etiam.
 5. Etiam vel felis lorem.
 6. Felis enim et feugiat.

Icons

Actions

Table

Default

Name Description Price
Item One Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
Item Two Vis ac commodo adipiscing arcu aliquet. 19.99
Item Three Morbi faucibus arcu accumsan lorem. 29.99
Item Four Vitae integer tempus condimentum. 19.99
Item Five Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
100.00

Alternate

Name Description Price
Item One Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
Item Two Vis ac commodo adipiscing arcu aliquet. 19.99
Item Three Morbi faucibus arcu accumsan lorem. 29.99
Item Four Vitae integer tempus condimentum. 19.99
Item Five Ante turpis integer aliquet porttitor. 29.99
100.00

Buttons

 • Disabled
 • Disabled

Form